Вицепрезидентът: Политиците се самозабравиха, интересуват ги преди всичко парите и властта

Политиците на високо ниво се самозабравиха, интересуват ги преди всичко парите и властта. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на Международна конференция на жените - транспортни работници.

По думите й никой от политиците не иска да излезе пред хората и да каже какво е докарало тежката криза в световен мащаб.

Попова посочи, че хората сме загубили нравите, занемарили сме морала, не се посвеняваме да престъпваме закона с лека ръка.

Вицепрезидентът заяви, че трябва да бъдат увлечени повече трудещи се хора да влизат в синдикални организации, защото те са хората, които биха могли да преодолеят тежката морална криза. Маргарита Попова е категорична, че жените са тези, които раждат и пазят живота, те са хората, които пазят морала.

Кметът на София Йорданка Фандъкова подчерта, че в столичния градски транспорт на лидерски позиции има много силни жени, които работят за правата на всички, работещи в градския транспорт. Показателно е, че в столичния електротранспорт процентът на жените е един от най-високите в Европа- той е малко под 30%, заяви още Фандъкова.