Борисов се отказа от актуализация на бюджета, няма да влиза в парламента

ГЕРБ излиза от парламента, няма да участва при второто четене на актуализацията на НЗОК и на държавния бюджет, които са двете точки от извънредното заседание в понеделник /4 август/. Това съобщи пред журналисти в парламента лидерът на партията Бойко Борисов.

Депутатите на Борисов няма и да настояват да се приеме внесеното от тях проекторешение за разширяване правомощията на служебния кабинет чрез делегиране на право, при необходимост, да сключва договори за международни заеми при последваща ратификация от Народното събрание /НС/.

Дотук беше, оттук нататък отговорността е само на БСП, да се съберат с ДПС и "Атака", така, както година и два месеца го правеха, и ако има да си прокарват закони, да си ги прокарат, това е тяхна работа, категоричен беше лидерът на опозицията, както и че вече нищо не е в състояние да ги върне обратно в пленарната зала.

Борисов подчерта, че те, като отговорна политическа сила, много са искали да помогнат на президента и на служебното правителство, но това вече е невъзможно.

След като ПГ на ГЕРБ не се регистрира в началото на заседанието и то не се проведе заради липса на кворум, депутатите на партията се събраха на заседание в парламента.

След това Борисов влезе за кратка среща при парламентарния председател Михаил Миков, за да го пита дали Коалиция за България в крайна сметка ще подкрепи актуализацията на държавния бюджет, внесена от излъченото от тях правителство.