Бомба е взривена пред Апелативния съд в Атина

Самоделна бомба е била взривена тази сутрин пред сградата на Апелативния съд в Атина, съобщи БТА, като се позова на информации в гръцките медии. Взривът е хвърлил в шок жителите на гръцката столица, тъй като тътенът от него се е чул на много голямо разстояние.

До момента няма данни за пострадали и ранени. Преди експлозията е имало обаждане по телефона и районът е бил отцепен от полицията. Неизвестно лице е телефонирало в 2.50 ч. в редакцията на "Вестника на редакторите" и в сайта на изданието "Зунгла" и е предупредило, че до 40 минути ще избухне бомба в Апелативния съд.

На място са пристигнали специалисти по обезвреждане на взривни устройства, които събират данни, за да установят вида на бомбата и да открият улики за нападателите. Властите смятат, че става дума за терористичен акт. Пред телевизия „Скай“ представител на полицията е потвърдил, че взривът е нанесъл сериозни щети на сградата на съда и на сгради в близост до него.        

Според охранител бомбата е била в чанта, която двама мъже оставили и се изтеглили от мястото на мотоциклет, съобщи държавната агенция ANA.

В момента полицията проучва записите от камери за наблюдение, които са около съдебната сграда, а мястото е отцепено. Инцидентът стана на фона на остро противопоставяне в страната във връзка с налагането на възбрана на имоти заради дългове на собствениците им към гръцки банки.