Бежански конвой е ударен от ракети край Луганск

Колона с автобуси, превозващи бежанци от град Луганск в Източна Украйна, беше ударен от бунтовнически ракети , съобщи украински военен говорител, цитиран от Ройтерс.

"Терористи изстреляха ракети "Град" по бежански конвой близо до областите Хряшчуватие и Новосвитливка. Чакаме да узнаем колко хора са загинали", добавил говорителят на военната операция в Източна Украйна.

Високопоставен лидер на проруските сепаратисти в Източна Украйна отхвърли твърдението, че те са отговорни за днешния ракетен обстрел срещу автоколона с бежанци от Луганск, предаде Ройтерс.

По думите на Андрей Пургин, "вицепремиер" на т.нар. Донецка народна република, бунтовниците не разполагат с военен потенциал за такова нападение. "Самите украинци са обстрелвали това шосе многократно със самолети и ракети "Град". Изглежда сега са убили още цивилни, както го правят от месеци. Ние нямаме възможност да изпратим "Град" в тази територия", каза бунтовническият ръководител.

Бунтовническа медия съобщи за артилерийски престрелки между сепаратисти и украинската армия в района на придвижване на бежанската автоколона.