Бащата на насилвания Сашко: Ще ме убият в затвора

"Ще изгния тук, ще ме утрепят и ще умра като куче. Животът ми отиде". Това казва в от бобовдолския затвор Костадин Тасев.

42-годишният Костадин Тасев от Сандански получи присъда от 12 г. затвор за блудство с детето си. Случаят с 2-годишния Сашко гръмна на 15 февруари 2010 г., когато момченцето бе прието в "Пирогов" с тежки разкъсвания в областта на ануса и след спешна операция животът му бе спасен, припомня „24 часа".

Срещу бащата бе повдигнато обвинение, че е извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление с детето си, като му е причинил тежка телесна повреда - разкъсвания в дълбочината на стената на дебелото черво и пикочния мехур, с опасност за живота. Другото обвинение бе, че е отправил закани за убийство на две служителки от отдела "Закрила на детето", които поискали да настанят Сашко в социален дом.

Съдебно-медицински експертизи показаха, че разкъсванията в аналната област са в резултат на механично въздействие с твърд тъп предмет. Вероятността това да е мъжкият полов член в еректирало състояние, бе отхвърлена, защото тогава биха се разкъсали сфинктерите на ануса, а те са останали здрави. Твърденията на Тасев, че детето му е болно и не е лекувано адекватно бяха опровергани от експертизите.

В края на декември 2013 г., след като стана ясно окончателното решение на ВКС за присъдата от 12 г. затвор, Тасев избяга в Гърция. Заловен бе преди месец във ферма, където отглеждал животни, и беше предаден на нашите власти.